3D Robotics kondigt nieuwe drone ‘Solo’ aan

Niet alleen DJI houdt de gemoederen momenteel flink bezig in droneland. Naar het schijnt lanceert DJI morgen de Phantom 3, een opvolger van de zeer populaire Phantom 2 quadcopter. Maar DJI is niet de enige dronefabrikant die met een nieuw model op de proppen komt. Het Amerikaanse bedrijf 3D Robotics zal komende maandag een nieuwe drone lanceren, die in onderstaande teaservideo ‘Dawn of the Aerial Age’ kort te zien is.

3D Robotics doet in ieder geval minder geheimzinnig over het feit dat ze met een nieuwe drone komen dan DJI. In de teaservideo van DJI is namelijk geen enkel product zichtbaar. Morgen om 17:30 Nederlandse tijd zal DJI aankondigen welk product we binnenkort in de winkels kunnen verwachten. 3D Robotics volgt dus een paar dagen later.

De belangen zijn groot: DJI is absolute marktleider op het gebied van consumentendrones met een omzet van bijna 500 miljoen dollar in 2014. En 3D Robotics ontving onlangs een investering van 50 miljoen dollar om versneld een grotere marktpositie te kunnen ontwikkelen. Naar verwachting zullen zowel DJI als 3D Robotics met 4K cameradrones komen die gepositioneerd worden tussen de huidige amateur en high-end toestellen.

Volgens een oplettende Twitteraar gaat de nieuwe 3D Robotics-drone ‘Solo’ heten (iets wat bevestigd wordt door een eerdere merknaamregistratie):

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Vanaf 30 augustus 2018 is Wiebe te zien als coach&jurylid in het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak kans op deze backpack t.w.v. € 199,-!

We hebben weer een mooie winactie lopen! Wil jij deze Torvol Drone Adventure Backpack ter waarde van € 199,- winnen? Check snel onze review en lees hoe je kans maakt op een hagelnieuw exemplaar van deze backpack voor outdoor beeldmakers!