BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Aegon dekt ook schade veroorzaakt door hobbydrones

Schade veroorzaakt door een drone: wie is aansprakelijk?

Ga je vliegen met een drone, dan is het handig om even te checken of je goed verzekerd bent mocht er wat misgaan. Voor professionele dronepiloten is een aansprakelijkheidsverzekering zelfs verplicht, voor amateurvliegers (nog) niet. Ga er niet vanuit dat het wel goed zit, want niet alle verzekeringsmaatschappijen dekken schade veroorzaakt door drones in hun standaard aansprakelijkheidsverzekering. Aegon laat weten schade door hobbydrones wel te verzekeren.

Naar schatting zijn er momenteel in Nederland zo’n 70.000 mensen in het bezit van een drone, en maandelijks komen er honderden zo niet duizenden dronepiloten bij. Tot op heden zijn er gelukkig nog geen ongelukken gebeurd met drones, maar de kans dat het een keer misgaat is zeker aanwezig: met enige regelmaat wordt er melding gemaakt van wegvliegende drones en op een dag komt zo’n apparaat ongelukkig neer.

Niet iedere verzekeringsmaatschappij biedt echter standaard dekking op schade veroorzaakt door een neerstortende drone. Zeker als hobbypiloot doe je er verstandig aan om de polis van je aansprakelijkheidsverzekering er eens op na te slaan: zijn er bepalingen opgenomen aangaande modelvliegen of dronegebruik en zo ja, wat wordt er precies gedekt?

Aegon schrijft in een nieuwsbericht dat de verzekeraar schade dekt veroorzaakt door drones die maximaal 25 kilo wegen. Tot welk bedrag je verzekerd bent is afhankelijk van de gekozen polis, maar standaard is dat 1,25 miljoen euro. Aegon benadrukt dat je je als hobbyist wel aan de regelgeving dient te houden. Anders is er geen dekking op de aansprakelijkheidsverzekering. Op onze vraag of ook schade veroorzaakt in het buitenland gedekt wordt, antwoordt Aegon dat dit aan het dekkingsgebied op de polis ligt.

Graag horen we jouw ervaringen met particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen. Bij welke maatschappij zit jij? En wat staat er in de polis over het hobbymatig vliegen met drones of modelvliegtuigen? Deel je ervaringen hieronder in de comments!

DroneLand ROC-light

Leave a Reply

Beleef de PowerEgg op Bright Day
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.