BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Augmented reality-applicatie toont virtuele gebouwen in dronebeelden

Stel, je bent architect en je wilt een ontwerp van een nieuw gebouw vanuit de lucht beoordelen in de beoogde omgeving. Dan ben je aangewezen op kostbare maquettes of ingewikkelde computersimulaties. Het Franse bedrijf Sysveo heeft nu een andere oplossing: dankzij haar augmented reality-applicatie voor drones kun je ontwerpen vanuit de lucht bekijken, alsof ze al gebouwd zijn.

De software is nog volop in ontwikkeling maar de potentie is groot. Het idee is dat live videobeelden gemaakt door de camera van een drone in realtime worden voorzien van een digitale 3D projectie. Hierdoor kan een architect of projectontwikkelaar bijvoorbeeld zien of een ontwerp wel aansluit op de omgeving, en desgewenst aanpassingen maken lang voordat er een schop de grond ingaat.

Ook is de technologie van Sysveo bijzonder interessant voor (civiel) ingenieurs. Die kunnen voorgenomen installaties, complexe verkeersknooppunten of andere infrastructurele werken vanuit alle perspectieven kunnen bekijken vanuit de lucht en in een vroegtijdig stadium knelpunten kunnen identificeren.

Sysveo wordt gefinancierd door het European Space Agency (ESA). De technologie waar de startup aan werkt is volledig software georiënteerd, er wordt dus geen specifieke dronehardware ontwikkeld. Uiteindelijk zal de augmented reality-toepassing vrijgegeven worden als open source software, zodat iedereen met de applicatie aan de slag kan.

Sysveo

(via Motherboard)

DroneLand ROC-light

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.