BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Aspergedrone gecrasht na tussenlanding

Een drone met daaraan een mandje asperges is vandaag jammerlijk gecrasht en in brand gevlogen. Het idee was dat de drone vanaf het veld naar sterrenrestaurant De Zwaan in Etten-Leur zou vliegen, zodat de kok ze daar direct in de pan kon gooien.

Aangezien de afstand tussen aspergeboerderij de Santpuy en het restaurant te groot was om in één keer af te leggen moest de hexacopter een geplande tussenlanding maken om de accu te verwisselen. Volgens omroep Brabant ging het na het opstijgen mis en stortte de drone ter aarde, om daarna in brand te vliegen.

Aspergedrone

De asperges waren eigenlijk bedoeld voor een selecte groep liefhebbers van het witte goud. In plaats daarvan eindigde het drone-avontuur in witte rook.

Aspergedrone rookt na

De trip zou eigenlijk een paar kilometer beslaan en deels over bewoond gebied en een snelweg gaan, zoals te zien is op onderstaande kaart.

Aspergedrone-traject

DARPAS-voorzitter Rob van Nieuwland reageert kritisch op het incident: “Dit is een drama… voor de professionele onbemande luchtvaart. Dit soort onoordeelkundig gedrag geeft de autoriteiten alleen maar meer munitie om onbemandvliegen in Nederland terug te dringen.”

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com

2 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.