Productnieuws

DJI kondigt Phantom 3 aan met verbeterde camera, live videostreaming

Tijdens een live-event dat gelijktijdig plaatsvond in New York, Munchen en Londen heeft DJI de Phantom 3 quadcopter aangekondigd, een cameradrone die gepositioneerd wordt als opvolger van de huidige Phantom 2 Vision+. De Phantom 3 komt in twee versies, waarvan het topmodel beschikt over een 4K camera.

DJI Phantom 3

4K camera, geen fisheye 
De camera van de Professional versie van de Phantom 3 kan video opnemen in ultra HD (4K) en foto’s maken in 12 megapixels. Een belangrijk verschil met de Vision+ is dat de Phantom 3 geen last meer heeft van fisheye-vertekening. Een ander pluspunt is dat alle camerafuncties direct te bedienen zijn via de controller. Het beeld van de camera wordt live weergegeven op je tablet of smartphone.

DJI Phantom 3 met piloot

De Phantom 3 is voorzien van nieuwe, krachtiger motoren. Desondanks heeft de quadcopter een maximale vliegtijd van ruim 20 minuten. Ook het GPS-systeem is verbeterd, waardoor de drone eerder een GPS-fix heeft. Ook beschikt de Phantom 3 over ultrasoonsensoren die dicht bij de grond vliegen mogelijk maken, ook indoors. Dat is een functie die we eerder al zagen bij de Inspire 1. De volledige lijst met specificaties vind je hier.

Phantom 3 front

Live streaming
Ook de DJI Pilot app is verder ontwikkeld. Het is nu mogelijk om live video’s te delen via YouTube, zodat de hele wereld live mee kan kijken met je dronevlucht: ideaal voor journalisten. Ook bevat de app een ‘Director’-functie, die ervoor zorgt dat je snel mooie video’s kunt maken met de topmomenten van een vlucht.

Phantom 3 filmt naar beneden

Tijdens de productpresentatie werden er demonstraties gegeven van de live videostreaming-mogelijkheden van de Phantom 3. Zo waren er beelden te zien vanuit LA en Griekenland die direct vanuit de quadcopter werden doorgestuurd naar het publiek in Londen.

Phantom 3 demo

Flight simulator
Speciaal voor beginnende dronepiloten heeft DJI een flight simulator toegevoegd aan de app, zodat je kunt oefenen met vliegen zonder je druk te hoeven maken over een crash. Een andere feature die newbies op prijs zullen stellen is de mogelijkheid om automatisch op te stijgen of te landen.

De Phantom 3 komt beschikbaar in twee versies. Het topmodel is de Phantom 3 Professional met een 4K camera die in maximaal 30 fps filmt voor een verkoopprijs van 1.259 dollar. De Phantom 3 Advanced is uitgerust met een 60 fps HD (1080p) camera en krijgt een prijskaartje van 999 dollar. Wat de prijzen in Europa worden en wanneer de DJI Phantom 3 te koop zal zijn is nog niet bekend.

De kans is aanwezig dat DJI in de toekomst nog andere varianten van de Phantom 3 uitbrengt, wellicht zelfs een model zonder gimbal en camera. Die zouden veeleisende fotografen of filmers dan kunnen voorzien van een camera naar eigen wens.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “DJI kondigt Phantom 3 aan met verbeterde camera, live videostreaming

  • het ziet er naar uit dat de P3, grofweg dezelfde dingen kan als de Inspire. Goodbye Futaba, Blackpearl en P2. Mijn nieuwe vriend wordt eind april Franco geleverd

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier