Braziliaanse drone-operator vervolgd voor ongeluk

Het Braziliaanse luchtfotografiebedrijf Caraca Imagens wordt vervolgd voor het veroorzaken van letsel als gevolg van een neerstortende drone. Een drone-operator van het bedrijf besloot om een vlag aan een drone te binden en ermee boven een menigte demonstranten te vliegen. De vlag raakte echter verstrikt in de propellers waardoor het apparaat neerstortte en daarbij twee mensen verwondde aan hoofd en ogen.

De twee slachtoffers hebben aangekondigd het bedrijf – dat tot voor kort een prima reputatie had – aan te klagen. De Braziliaanse luchtvaartautoriteiten hebben bovendien gemeld ook de verantwoordelijke dronepiloot te zullen vervolgen.

Bestel de Mavic Air direct bij DJI
Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe schrijft ook over de wereld van 360º content op 360shooter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skytools lease & rentals
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.