Productnieuws

Ook Yuneec komt met 4K consumentendrone

Afgelopen woensdag nam dronefabrikant DJI een voorsprong op de concurrentie door als eerste een consumentendrone aan te kondigen met een ultra-HD (4K) camera, de Phantom 3. Maar partijen als Yuneec en 3D Robotics zitten niet stil: laatstgenoemd bedrijf zal komende maandag haar nieuwe ‘Solo’ drone aankondigen, en Yuneec toonde vandaag een sneak peak van een 4K-uitvoering van haar Q500 quadcopter.

Een paar maanden geleden bespraken we de Q500 en noemden het toen een interessant alternatief voor de Phantom 2 Vision+. Zeker het feit dat de zender over een ingebouwd first person view-scherm beschikt (bij de Phantom heb je hiervoor nog een losse telefoon of tablet nodig) en de gunstige prijsstelling maken de Q500 tot een interessante cameradrone voor beginnende luchtfotografen en aerial video producers.

Uit een statusupdate op de Facebookpagina van Yuneec blijkt nu dat in navolging van de Phantom 3 ook de Q500 binnenkort zal beschikken over een camera met verhoogde (4K) resolutie. Details als de precieze specs, verschijningsdatum en verkoopprijs zijn nog niet bekend gemaakt, behalve dan dat de quadcopter zal luisteren naar de naam Typhoon Q-500 4k.

Yuneec Q500 4K

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Ook Yuneec komt met 4K consumentendrone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier