Chimpansee Burgers’ Zoo mept drone uit de lucht

Wat een mooie dronevideo van het chimpansee-eiland in Burgers’ Zoo had moeten worden is gisteren geëindigd met een dramatische crash: één van de chimpansees was niet gediend van de indringer en sloeg het apparaat met een stok uit de lucht.

Het idee was om voor het tv-programma Burgers’ Zoo Natuurlijk luchtopnamen te maken met een drone. Alles ging goed, alleen bleek een van de chimpansees een stok verborgen te houden. Toen de drone net even te dichtbij kwam sloeg het dier genaamd Tushi toe, waarna haar groepsgenoten de ‘prooi’ snel overmeesterden. De drone overleefde het incident niet, maar de beelden konden nog wel veiliggesteld worden.

Het is overigens niet voor het eerst dat een dier een drone onschadelijk maakt. Zo kopte deze boze ram een drone uit de lucht en de leeuw in dit filmpje heeft ook al niet veel op met drones.

Bestel de Mavic Air direct bij DJI
Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe schrijft ook over de wereld van 360º content op 360shooter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bestel de Mavic Air bij DJI