IncidentNieuwsVideo

Chimpansee Burgers’ Zoo mept drone uit de lucht

Wat een mooie dronevideo van het chimpansee-eiland in Burgers’ Zoo had moeten worden is gisteren geëindigd met een dramatische crash: één van de chimpansees was niet gediend van de indringer en sloeg het apparaat met een stok uit de lucht.

Het idee was om voor het tv-programma Burgers’ Zoo Natuurlijk luchtopnamen te maken met een drone. Alles ging goed, alleen bleek een van de chimpansees een stok verborgen te houden. Toen de drone net even te dichtbij kwam sloeg het dier genaamd Tushi toe, waarna haar groepsgenoten de ‘prooi’ snel overmeesterden. De drone overleefde het incident niet, maar de beelden konden nog wel veiliggesteld worden.

Het is overigens niet voor het eerst dat een dier een drone onschadelijk maakt. Zo kopte deze boze ram een drone uit de lucht en de leeuw in dit filmpje heeft ook al niet veel op met drones.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier