DJI: ‘We zien Amazon voorlopig geen bestellingen afleveren met drones’

Dronefabrikant DJI ziet de plannen van Amazon om op korte termijn pakketjes te bezorgen met drones niet bepaald rooskleurig in. Dat blijkt uit uitspraken afkomstig van de PR manager van het bedrijf, Michael Perry.

Perry deed zijn uitspraak tegenover de IB Times tijdens de persconferentie waar de DJI Phantom 3 werd gelanceerd. “Het is onmogelijk om de toekomst te voorspellen, maar zoals de ontwikkelingen er nu uitzien lijkt het ons erg onwaarschijnlijk dat de Prime Air-plannen van Amazon werkelijkheid worden in de komende vijf tot tien jaar.”

Volgens Perry zullen drones vooral ingezet worden op plekken waar weinig mensen wonen. “Denk aan landbouw, inspecties of de filmindustrie. Het gaat dan om zeer lokale toepassingen.” Toch denkt Perry niet dat drones gevaarlijk zijn en daarom uit de buurt van mensen moeten blijven. “Het is opmerkelijk dat er wereldwijd miljoenen onbemande vlieguren zijn gemaakt zonder dat er grote ongelukken gebeurd zijn.”

Of Amazon zich iets zal aantrekken van de kritische visie van DJI of wie dan ook is maar zeer de vraag. Het bedrijf test momenteel haar bezorgdrones uit in Canada, net over de grens met Amerika. De voornaamste reden dat Amazon uitgeweken is naar een ander land is dat de FAA nog geen testvluchten wil toestaan met autonoom vliegende drones.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier