Foto’s van nieuwe drone 3D Robotics uitgelekt

Morgen wordt de nieuwste quadcopter van 3D Robotics aan het publiek gepresenteerd. Dat de drone ‘Solo’ gaat heten werd vorige week al duidelijk, en nu zijn er ook foto’s uitgelekt van de cameradrone. Daarin is ook de voorzijde te zien, in tegenstelling tot de teaservideo waarin alleen de achterzijde van de quadcopter zichtbaar was.

De productpresentatie van 3D Robotics had niet veel later moeten komen, nu zowel DJI als Yuneec aangekondigd hebben met 4K versies te komen van hun populaire Phantom respectievelijk Q500 drones. Voorlopig lijkt de strijd vooral te gaan om cameraprestaties en prijs: van echt nieuwe features is tot nu toe eigenlijk geen sprake.

Gelekte foto Solo quadcopter

Of datzelfde geldt voor 3D Robotics is vooralsnog de vraag. Uitgelekte productafbeeldingen suggereren dat de nieuwe Solo drone niet met een geïntegreerde camera wordt geleverd, zoals bij DJI en Yuneec het geval is. Je zult dus zelf een GoPro of vergelijkbare lichtgewicht camera moeten monteren. Dat heeft als nadeel dat je nog altijd last hebt van de fisheye-vertekening van dergelijke camera’s. Het voordeel is dat je meer zeggenschap hebt over het type camera.

Uitgelekte foto remote Solo drone

De uitgelekte foto van de remote control duidt erop dat je net zoals bij de Phantom 3 op je tablet of smartphone first person view beelden kunt bekijken van de camera, wat doet vermoeden dat de videozender geïntegreerd is in de Solo en je deze dus niet los hoeft aan te schaffen, zoals bij voorganger Iris+ het geval was.

Wat de uiteindelijke specificaties van de Solo drone worden is nog even afwachten, morgen weten we meer. In Europa is 3D Robotics minder bekend dan met name marktleider DJI, wereldwijd in 2014 goed voor een omzet van 500 miljoen dollar. 3D Robotics profileert zich met name door hun focus op open source software en modulaire drone-systemen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier