Wederom brandweer ingeschakeld om drone uit boom te halen

Afgelopen week moest er al een hoogwerker van de brandweer aan te pas komen om een drone te redden die vast was komen te zitten in een boom in Vught. En gisteravond was het weer raak, in Tilburg deze keer.

Volgens het Brabants Dagblad besloot de brandweer om een kleine quadcopter die in een boom vast was komen te zitten met een hoogwerker te verwijderen, aangezien het risico bestond dat de drone op een auto zou vallen. De eigenaar van de drone was blij dat hij het toestel terugkreeg en beloofde de brandweer op taart te trakteren.

De toenemende populariteit van drones zal in de toekomst vaker tot dit soort reddingsacties leiden. De vraag is wie uiteindelijk opdraait voor de kosten voor het inschakelen van de brandweer, al gauw een paar honderd euro per gebeurtenis.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

5 gedachten over “Wederom brandweer ingeschakeld om drone uit boom te halen

 • 12 april 2015 om 20:02
  Permalink

  Waarom nou wie voor de kosten moet opdraaien?

  Die brandweer had niks te doen, nu doen ze dit. Hoogstens de benzine ernaartoe kost wat.

  De brandweer kost altijd geld, nu levert t nog wat op…

  kansloos als mensen dat neerzetten

  Beantwoorden
 • 28 mei 2017 om 14:36
  Permalink

  ik heb een verdrietig kind zijn drone hangt op zeker 8 meter in de boom mag ik de brandweer ervoor bellen en vragen te halen uit de boom? zo ja wat kost me dat belletje dan

  Beantwoorden
  • Avatar foto
   28 mei 2017 om 16:14
   Permalink

   De brandweer komt alleen als de drone voor mogelijk gevaarlijke situaties kan zorgen, doordat deze te zijner tijd bijvoorbeeld op een voetganger of auto valt. Maar goed, als ze niks anders te doen hebben, willen ze misschien ook wel langskomen als je het lief vraagt.

   Beantwoorden
  • 28 mei 2017 om 22:26
   Permalink

   Dat belletje kost hooguit een paar kwartjes, afhankelijk van of je mobiel belt. 😉

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier