BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Wederom brandweer ingeschakeld om drone uit boom te halen

Afgelopen week moest er al een hoogwerker van de brandweer aan te pas komen om een drone te redden die vast was komen te zitten in een boom in Vught. En gisteravond was het weer raak, in Tilburg deze keer.

Volgens het Brabants Dagblad besloot de brandweer om een kleine quadcopter die in een boom vast was komen te zitten met een hoogwerker te verwijderen, aangezien het risico bestond dat de drone op een auto zou vallen. De eigenaar van de drone was blij dat hij het toestel terugkreeg en beloofde de brandweer op taart te trakteren.

De toenemende populariteit van drones zal in de toekomst vaker tot dit soort reddingsacties leiden. De vraag is wie uiteindelijk opdraait voor de kosten voor het inschakelen van de brandweer, al gauw een paar honderd euro per gebeurtenis.

DroneLand ROC-light

5 Comments

    • Wiebe de Jager

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.