Drone in beslag genomen bij Huis Ten Bosch

Maandagavond heeft de politie van Den Haag een cameradrone van het type DJI Phantom in beslag genomen die boven Huis Ten Bosch vloog. De 39-jarige bestuurder van de drone werd op heterdaad betrapt en kan een proces-verbaal tegemoet zien. De politie onderzoekt nog of de man betrokken is geweest bij andere illegale vluchten, zoals die bij landgoed De Horsten eerder dit jaar.

Drone Huis Ten Bosch
De in beslag genomen quadcopter. Bron: Politie Overbosch

 

Het gaat in dit geval om een dubbele overtreding: het is niet toegestaan om met een drone boven aaneengesloten bebouwing te vliegen, en bovendien valt Huis Ten Bosch onder de permanente no-fly zone EHP-26, een rechthoekig gebied boven de paleizen Huis ten Bosch en Noordeinde, het landgoed De Horsten en het Binnenhof en omgeving.

No-fly zone EHP-26. Bron: overheid.nl
No-fly zone EHP-26. Bron: overheid.nl

Prinses Beatrix woonde tot begin 2014 op Huis ten Bosch. Het wordt nu gerenoveerd, zodat daarna koning Willem-Alexander met zijn gezin naar het paleis kan verhuizen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden die zo’n 35 miljoen euro kosten in 2017 afgerond.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier