Nieuws

BBC vervangt Top Gear door drone-spelprogramma

Hoe erg fans van Jeremy Clarkson het programma Top Gear ook zullen gaan missen, voor drone-enthousiastelingen is er goed nieuws. De BBC gaat het zondagavondprogramma Top Gear namelijk vervangen door Airheads, een spelprogramma waar deelnemende teams in zo kort mogelijke tijd ‘from scratch’ een drone moeten bouwen, gevolgd door een wedstrijd waarin de drones het tegen elkaar opnemen.

Airheads is een variant op het succesvolle programma Robot Wars, dat door de BBC werd uitgezonden tussen 1998 en 2003. In het programma deden zowel amateurs als professionele robotbouwers pogingen om met allerlei oude onderdelen en eigen elektronica een robot te bouwen die dan in een arena de creatie van het andere team moest verslaan.

Airheads gaat uit van een vergelijkbaar concept. Per keer doen drie teams mee. Na het bouwen van een drone moeten de teams het tegen elkaar opnemen. In de eerste aflevering is het de bedoeling dat de zelfgebouwde drones tegen elkaar gaan racen. De BBC hoopt dat het programma ongeveer dezelfde mannelijke doelgroep als die van Top Gear zal aanspreken.

Het programma zal worden uitgezonden op BBC2, iedere zondag om acht uur ’s avonds Britse tijd (negen uur Nederlandse tijd).

Een drone gemaakt van oude onderdelen. Bron: Hackaday.com
Een drone gemaakt van oude onderdelen. Bron: Hackaday.com
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier