‘Dronemaker DJI binnenkort mogelijk $10 miljard waard’

Het Chinese bedrijf DJI wordt volgens Forbes binnenkort mogelijk 10 miljard dollar waard als de dronemaker erin slaagt om nieuw kapitaal op te halen. Daarmee zou DJI op afstand de grootste producent van (consumenten)drones ter wereld worden. Vorig jaar al boekte het bedrijf een omzet van 500 miljoen dollar en de verwachting is dat dit in 2015 wel eens 1 miljard dollar kan worden.

DJI is met name bekend van hobby-quadcopters zoals de DJI Phantom, waarvan onlangs versie 3 werd gepresenteerd. Ook maakt DJI drones voor professionele gebruikers, waaronder de Inspire 1 en S900 hexacopter. Daarnaast is de videostabilisatietechniek van DJI verwerkt in de Ronin, een harnas dat cameraoperators in staat stelt om vanuit de hand bijzonder stabiele filmopnamen te maken.

Concurrenten zoals 3D Robotics en Yuneec vissen in dezelfde vijver maar blijven vooralsnog flink achter qua marktaandeel. Drones als de Solo en de Q500 4K moeten komend jaar een antwoord vormen op de Phantom 3 cameradrone.

Bestel de Mavic Air direct bij DJI
Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe schrijft ook over de wereld van 360º content op 360shooter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skytools lease & rentals