Nieuws

Documentairemaker moet drone inleveren bij Cubaanse douane

Ben je van plan om je drone mee te nemen op vakantie? Check dan niet alleen wat de vliegmaatschappij zegt over het vervoeren van LiPo accu’s in de handbagage, maar ga ook na of je drone überhaupt het land van bestemming in komt.

Zo kwam de documentairemaker Dane Christensen er onlangs achter dat de douane van Cuba niet erg gecharmeerd is van drones. Hij moest bij aankomst zijn quadcopter inleveren en kreeg deze – notabene tegen betaling – pas terug toen hij het land verliet.

Op Riot Media vind je een handig overzicht met landen die mogelijk moeilijk doen over het importeren of gebruik van drones, zelfs als je hier geen commercieel of journalistiek doel mee nastreeft. Naast Thailand, Marokko en Abu Dhabi schijn je ook in Brazilië in de problemen te komen als je een drone met je mee wilt brengen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier