BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Rockband Muse wil drones laten vliegen boven publiek

Drone boven publiek

Begin juni verschijnt het nieuwe album Drones van de Britse rockformatie Muse. Geheel toevallig gekozen is die naam niet, want leadzanger Matt Bellamy is bovengemiddeld geïnteresseerd in de vliegende robots. De band is nu van plan om tijdens optredens drones boven het publiek te laten vliegen. Dat zei de zanger vandaag in een interview met Alt 98.7.

Volgens Bellamy is het gebruik van drones tijdens een show een logische vervolgstap voor de band, die al volop gebruik maakt van lasers en lichteffecten om hun optredens kracht bij te zetten. “We zijn altijd geïnteresseerd geweest in de nieuwste technologieën. Qua veiligheid zijn er nog wel wat hobbels te nemen, maar we zien wel wat in vliegende objecten tijdens de liveshow.”

Het zou niet de eerste keer zijn dat drones deel uitmaken van een live optreden. Zo maakt het Franse pretpark Puy du Fou volop gebruik van drones in haar lichtshow Cinéscénie, en dit najaar zal in de Amsterdam ArenA de show AIR 2015 te zien zijn waarin drones een hoofdrol krijgen. Bij deze twee shows is er sprake van een veilige afstand tussen drones en publiek en bij AIR 2015 worden er vangnetten ingezet.

One Response

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.