BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Canadese highschool gaat droneles geven

Een highschool in New Brunswick, Canada heeft een primeur door als eerste school in het land vlieglessen met drones in het lespakket op te nemen. Leraar Benjamin Kelly kwam op het idee om dronelessen te gaan geven nadat hij hoorde hoe een drone vorig jaar een eind maakte aan een schietpartij.

“Ik vind het erg interessant om te zien hoeveel nuttige toepassingen er voor drones zijn”, zegt de leraar. Het idee ontstond al snel om de omgang met drones in het lespakket op te nemen.

De leerlingen zijn erg enthousiast over het plan. “Als drones later wijd verspreid zijn is het handig als je weet hoe je ermee om kunt gaan. Drones kunnen goed van pas komen om mooie foto’s te maken, maar ook om medische hulp te bieden aan iemand in nood”, zegt leerling Alyson Furness.

De school heeft dankzij een schenking drie drones kunnen aanschaffen. “Maar het belangrijkste is dat de schoolleiding hier brood in zag”, aldus Kelly. “Maar aangezien we de eerste school zijn die vlieglessen met drones aanbiedt staan we wel midden in de belangstelling. We moeten het dus niet verkloten”, aldus de leraar.

Droneles

(bron: CTVNews)

One Response

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.