BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

AutoRAI 2015 gefilmd door drone

De AutoRAI is weer terug van weggeweest. Door de crisis ging de vorige editie van de Amsterdam International Motor Show in 2013 niet door, maar dit jaar kun je je weer als vanouds vergapen aan de nieuwste modellen van automerken als BMW, Land Rover, Renault, Audi, Citroen, Porsche en Ferrari. Een leuke primeur is dat de beursvloer dit jaar voor het eerst is gefilmd door een drone. Het filmpje werd tijdens de opening van de AutoRAI in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte getoond.

Er kwam nog heel wat kijken bij het maken van het filmpje. Dirk-Jan Poot van BlackBird licht toe: “Voor het maken van de beelden gebruikten we de Altura Zenith XT8 van Aerialtronics, met daaronder een brushless gimbal met Panasonic GH4. Het team bestond uit drie personen: een piloot, een cameraman en een waarnemer. Het productieteam kon ondertussen meekijken op een tweede scherm. De uitdaging was om veilig tussen de bewijzering, wanden en auto’s door te vliegen, het zijn niet de minste auto’s die we moesten filmen. Om ongewenste luchstromen te voorkomen moesten alle deuren gesloten worden.”

Dronefotografie (2016)

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.