BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Nederlandse app Drone PreFlight vanaf vandaag beschikbaar

Een paar weken geleden schreven we al uitgebreid over de app Drone PreFlight, die het Nederlandse dronepiloten makkelijker moet maken om te zien waar er nu wel en niet gevlogen mag worden. De app is per vandaag beschikbaar en wel in twee uitvoeringen: een gratis Basic uitvoering voor amateurvliegers en een Pro versie voor professionele gebruikers.

Drone PreFlight Basic
De gratis variant kun je direct gebruiken op de website van Aeret. Hier vind je verschillende soorten informatie die je helpen bij het voorbereiden van een vlucht met een drone. Denk hierbij aan de CTR’s, Verboden Gebieden (EHP) en laagvlieggebieden.

Drone PreFlight Basic

Drone PreFlight Pro
Ben je enthousiast over de Basic versie, dan kun je ook aan de slag met Drone PreFlight Pro. Deze bevat uitgebreide informatie over en functies betreffende het luchtruim, de lokale omgeving, opmeten van hoogte van gebouwen en objecten, en actuele meteo-gegevens.

Drone PreFlight Pro

Beide apps worden aangeboden in de vorm van een webapplicatie. Deze werkt in de browser van een PC, smartphone of tablet. Daardoor beschik je altijd over de laatste versie van de app en de meest recente data. De kaartinformatie is afkomstig van AIS Netherlands, een professionele bron van informatie voor de luchtvaartsector. De Pro versie maakt gebruik van aanvullende informatiebronnen.

DroneLand ROC-light

One Response

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.