ProProductnieuws

Nederlandse app Drone PreFlight vanaf vandaag beschikbaar

Een paar weken geleden schreven we al uitgebreid over de app Drone PreFlight, die het Nederlandse dronepiloten makkelijker moet maken om te zien waar er nu wel en niet gevlogen mag worden. De app is per vandaag beschikbaar en wel in twee uitvoeringen: een gratis Basic uitvoering voor amateurvliegers en een Pro versie voor professionele gebruikers.

Drone PreFlight Basic
De gratis variant kun je direct gebruiken op de website van Aeret. Hier vind je verschillende soorten informatie die je helpen bij het voorbereiden van een vlucht met een drone. Denk hierbij aan de CTR’s, Verboden Gebieden (EHP) en laagvlieggebieden.

Drone PreFlight Basic

Drone PreFlight Pro
Ben je enthousiast over de Basic versie, dan kun je ook aan de slag met Drone PreFlight Pro. Deze bevat uitgebreide informatie over en functies betreffende het luchtruim, de lokale omgeving, opmeten van hoogte van gebouwen en objecten, en actuele meteo-gegevens.

Drone PreFlight Pro

Beide apps worden aangeboden in de vorm van een webapplicatie. Deze werkt in de browser van een PC, smartphone of tablet. Daardoor beschik je altijd over de laatste versie van de app en de meest recente data. De kaartinformatie is afkomstig van AIS Netherlands, een professionele bron van informatie voor de luchtvaartsector. De Pro versie maakt gebruik van aanvullende informatiebronnen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Nederlandse app Drone PreFlight vanaf vandaag beschikbaar

  • Ivo van der Velden

    Ik gebruik Chrome, zie geen kaart. Moeten bepaalde extensies worden uitgeschakeld?
    Groet, Ivo

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier