Rolkooi beschermt DJI Phantom tegen crashen

Ben je nog niet zo ervaren met het dronevliegen en dreig je regelmatig ergens tegenaan te botsen met je DJI Phantom? Dan is de Ball360 misschien iets voor jou. De externe rolkooi zorgt ervoor dat je drone zonder direct neer te storten tegen obstakels aan kan vliegen. Het idee is een beetje afgekeken van de GimBall drone, die ontwikkeld werd om na rampen ingezet te kunnen worden.

Voor zover bekend is de Ball360 nog een prototype maar wie weet komt de rolkooi te zijner tijd als extra accessoire op de markt. Tot die tijd moet je je dus zien te redden met de standaard prop guards van DJI, maar die bieden natuurlijk lang niet zoveel bescherming.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. In het najaar van 2018 was Wiebe als coach&jurylid verbonden aan het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.