Australiër duikt zee in om drone te redden

Wellicht herinner je je de spectaculaire reddingsactie van Zwier Spanjer nog, die een sloot insprong om zijn automatisch afdalende drone van een zekere verdrinkingsdood te redden. Iets soortgelijks overkwam Ryan Chatfield uit Perth, Australië. Hij was gisteren met zijn drone opnamen aan het maken boven zee toen deze plots begon te dalen. Gelukkig liep het goed af door een bijzondere reddingsactie van de piloot.

Op de videobeelden is te zien dat Chatfield zich geen moment bedenkt als hij ziet dat de drone naar beneden komt. Hij trekt een sprintje over het strand en duikt bij een pier de zee in, net op tijd om te voorkomen dat de drone natte voeten krijgt.

De oorzaak dat drones uit zichzelf de daling inzetten is een beveiligingsmaatregel die ervoor moet zorgen dat een drone niet als een baksteen uit de lucht valt als de accu helemaal leeg raakt. Een DJI Phantom bijvoorbeeld wordt vanuit de fabriek dusdanig ingesteld dat bij 20% resterende batterijlading automatisch de landing wordt ingezet. Je kunt als piloot de drone dan niet meer besturen, tenzij je ervoor kiest om deze instelling te wijzigen.

Het is aan te raden om een alarmsignaal in te stellen bij 30% acculading en dan zelf de drone veilig terug te vliegen. Vertrouw nooit blindelings op de techniek, tenzij je het niet erg vindt om het water in te moeten duiken om je kostbare apparatuur te redden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier