BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Drone aangetroffen op dak kantoor Japanse minister-president

De politie van Japan doet onderzoekt een mysterieuze dronelanding op het kantoor van Shinzo Abe, de minister-president van Japan. De drone werd vanmorgen op het dak aangetroffen. Volgens beveiligingsmedewerkers is nog niet duidelijk wie de drone bestuurde.

De drone – 50 cm in diameter, vier propellers, met een kleine camera – was voorzien van een sticker die waarschuwt voor radioactiviteit. Verder was er volgens de onderzoekers een klein flesje en een lichtgranaat bevestigd aan de quadcopter. Op televisiebeelden is te zien dat tientallen agenten onderzoek doen op het dak van het gebouw en dat er een blauwe tent over de drone is geplaatst.

Het incident komt kort op de bekendmaking dat de kernreactoren Sendai 1 en 2 in het zuidwesten van Japan kunnen weer gaan draaien. Of de landing van de drone gezien moet worden als een protestactie tegen het opnieuw opstarten van deze kernreactors is nog niet bekend.

Minister-president Shinzo Abe was niet aanwezig op het moment van het incident.

Drone op dak PM Japan

(via The Guardian)

Dronefotografie (2016)

Leave a Reply

Beleef de PowerEgg op Bright Day
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.