Productnieuws

Nieuwe drone C-mi mikt op op reislustige dronepiloten

C-mi drone

Op Kickstarter is een campagne van start gegaan voor de financiering van de C-mi drone (spreek uit: see me), een robuuste hexacopter die vooral bedoeld is voor reislustige dronepiloten.  Zo kunnen de armen met de propellers eenvoudig gedemonteerd worden zodat de drone makkelijk te vervoeren is. De drone is bovendien bestand tegen een regenbuitje.

Het team achter de C-mi bestaat naar eigen zeggen uit raketgeleerden, die het dronevliegen nóg eenvoudiger willen maken. “Veel drones zijn te groot om makkelijk mee te nemen. Bovendien zijn de camera’s en gimbals van de meeste drones bijzonder fragiel en niet bestand tegen slecht weer. Daar willen wij met de C-mi verandering in brengen.”

De C-mi moet uitgerust worden met eenvoudig te demonteren armen waaraan de propellers zijn bevestigd. De camera&gimbal module komt uit de body zakken zodra de drone is opgestegen. Die module is voorzien van een beschermende behuizing, zodat je ook in regen of sneeuw kunt fotograferen of filmen.

C-mi drone camera en gimbal

Er wordt ook aandacht besteed aan de manier waarop C-mi bediend wordt. Het team wil dat het vliegen zo eenvoudig mogelijk wordt. De bedoeling is dat de drone bediend kan worden met een smartphone app. Het idee is dat de drone zowel in manual mode  als automatisch kan vliegen. In deze automatische modus kun je de drone bijvoorbeeld een parcours laten afleggen of om je heen laten cirkelen. Ook is er in een ‘follow-me’ modus voorzien.

C-mi app

Een andere bijzondere feature is dat de C-mi kan interacteren met andere C-mi’s. Op die manier zou het mogelijk moeten zijn om luchtopnamen te maken vanuit meerdere camerastandpunten. Speciaal voor veeleisende gebruikers moet de drone ook beschikbaar komen in een uitvoering met acht propellers (octocopter), die dan in staat is om een spiegelreflexcamera te torsen.

De bedoeling van de Kickstartercampagna is om in totaal 125.000 dollar op te halen. Voor 599 dollar zou je in december dit jaar een eerste ready to fly versie van de drone moeten ontvangen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier