Nieuws

Bestuurder radioactieve drone meldt zich bij politie

De man die van de week een drone met licht radioactief materiaal op het kantoor van de Japanse minister-president Shinzo Abe landde heeft zichzelf bij de politie gemeld. Zijn daad was een protest tegen het voornemen van de Japanse regering om een aantal kerncentrales weer in gebruik te nemen die stil waren gelegd na de ramp bij Fukushima in 2011.

De quadcopter die Yasuo Yamamoto (40) op het dak van het gebouw in Tokyo liet landen was voorzien van een sticker met daarop het universele symbool dat waarschuwt tegen straling. Verder hing er een klein flesje aan de drone met daarin een licht radioactieve substantie. Waarschijnlijk ging het om Cesium.

Japanse veiligheidsmedewerkers namen geen enkel risico en dekten de drone direct na de landing af met een groot blauw zeil. De minister-president was op het moment dat het incident plaatsvond niet in het land.

De Japanse politie heeft het incident met de drone nog in onderzoek. De dronepiloot hangt drie jaar cel of een boete van 500.000 yen (een kleine 4.000 euro) boven het hoofd.

Radioactieve drone Japan

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier