Drone helpt om voetafdrukken dinosauriërs in kaart te brengen
Een team van paleontologen in Noordwest-Australië maakt sinds kort gebruik van een DJI Inspire 1 om de versteende voetstappen van dinosauriërs te fotograferen. Vanuit de lucht krijgen de wetenschappers een veel beter beeld van de paden die meer dan 130 miljoen jaar geleden ontstonden.

Volgens teamleider Steve Salisbury geeft de drone een uniek perspectief op de voetafdrukken, die door het team langs de kust van West Kimberley worden bestudeerd. “De drone stelt ons in staat om de afdrukken zowel van heel dichtbij als van een flinke hoogte te bekijken.”
De beelden zullen uiteindelijk verwerkt worden in een computerprogramma zodat er een 3D beeld van de patronen ontstaat. De afdrukken zijn afkomstig van plantenetende dinosauriërs (Sauropoda) en Theropoda, vleesetende tweevoetige dinosauriërs.
De afdrukken zijn soms bijzonder lastig te herkennen in het grillig gevormde kustlandschap dat zich vanaf de stad Broome honderden kilometers naar het noorden uitstrekt. “Maar met elke afdruk die we vinden wordt het duidelijker wat de dinosauriërs 130 miljoen jaar geleden precies deden”, aldus Salisbury.

(bron: ABC)