NieuwsPro

Drone helpt om voetafdrukken dinosauriërs in kaart te brengen

Een team van paleontologen in Noordwest-Australië maakt sinds kort gebruik van een DJI Inspire 1 om de versteende voetstappen van dinosauriërs te fotograferen. Vanuit de lucht krijgen de wetenschappers een veel beter beeld van de paden die meer dan 130 miljoen jaar geleden ontstonden.

Foto: Damian Kelly
Foto: Damian Kelly

Volgens teamleider Steve Salisbury geeft de drone een uniek perspectief op de voetafdrukken, die door het team langs de kust van West Kimberley worden bestudeerd. “De drone stelt ons in staat om de afdrukken zowel van heel dichtbij als van een flinke hoogte te bekijken.”

De beelden zullen uiteindelijk verwerkt worden in een computerprogramma zodat er een 3D beeld van de patronen ontstaat. De afdrukken zijn afkomstig van plantenetende dinosauriërs (Sauropoda) en Theropoda, vleesetende tweevoetige dinosauriërs.

De afdrukken zijn soms bijzonder lastig te herkennen in het grillig gevormde kustlandschap dat zich vanaf de stad Broome honderden kilometers naar het noorden uitstrekt. “Maar met elke afdruk die we vinden wordt het duidelijker wat de dinosauriërs 130 miljoen jaar geleden precies deden”, aldus Salisbury.

Voetafdrukken dino's
Versteende voetafdrukken van dinosauriërs

(bron: ABC)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier