NieuwsPro

Drones uit India gaan aardbevingsschade Nepal opnemen

De chaos in de Nepalese hoofdstad Kathmandu is enorm: door de aardbeving zijn veel wegen onbegaanbaar en bovendien verloopt de communicatie uiterst moeizaam. Om te helpen met het in kaart brengen van de schade stuurt buurland India daarom een team met drones naar Nepal.

De UAVs van de National Disaster Response Force (NDRF) komen vandaag aan in het zwaar getroffen Kathmandu. Naar schatting zijn er meer dan 3.000 slachtoffers te betreuren in de regio. “De nog functionerende infrastructuur staat onder zware druk. Het is bovendien niet eens duidelijk welke gebouwen precies zijn ingestort. Met onze drones willen we zo snel mogelijk meer duidelijkheid scheppen, door de schade vanuit de lucht in kaart te brengen”, aldus een voorman van het NDRF.

Volgens de autoriteiten is het van groot belang om de hulpverlening binnen 72 uur na de aardbeving zo goed mogelijk op gang te hebben. Daarna wordt de kans op het vinden van overlevenden bijzonder klein. “De drones moeten ons helpen om door ramen van half ingestorte gebouwen naar binnen te kijken, zodat we kunnen zien of er nog mensen ingesloten zijn.”

Het team van de NDRF zet naast drones ook honden in, die hun reukvermogen inzetten om slachtoffers onder het puin te lokaliseren. Het team heeft inmiddels 33 slachtoffers geborgen. “De komende dagen komen er meer internationale reddingsteams en we hopen dat we nog veel mensen levend aantreffen.”

Aardbevingsschade Kathmandu Nepal
Een luchtfoto toont de verwoestingen in Kathmandu

(Bron: Business Insider)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier