DJI brengt Ground Station-functionaliteit naar Inspire 1

Bezitters van een Inspire 1 quadcopter krijgen binnenkort via een update de mogelijkheid om ook gebruik te maken van Ground Station, de tool waarmee je een route kunt programmeren die vervolgens automatisch door de drone wordt afgelegd. Een dergelijke feature was al beschikbaar voor de onlangs aangekondigde Phantom 3.

Voorgeprogrammeerde routes afleggen met Ground Station
Voorgeprogrammeerde routes afleggen met Ground Station

Naast Ground Station brengt DJI ook twee andere features van de nieuwe Phantom 3 naar de Inspire 1, namelijk Live Streaming en Director. Eerstgenoemde feature stelt dronepiloten in staat om rechtstreeks videobeelden door te zenden naar kijkers op internet: ideaal voor bijvoorbeeld journalisten die vanuit de lucht live verslag doen van een gebeurtenis.

De tweede feature – Director – maakt het mogelijk om direct vanuit de Pilot App video’s te maken met daarin hoogtepunten van de afgelopen vluchten en deze te voorzien van bijpassende achtergrondmuziek.

Links de Phantom 3, rechts de Inspire 1
Links de Phantom 3, rechts de Inspire 1

De genoemde features waren al beschikbaar voor kopers van de pas gelanceerde Phantom 3. Direct na de lancering van deze instapquadcopter waren er teleurgestelde geluiden te horen van Inspire 1 bezitters, die zich enigszins achtergesteld voelden. Met de nieuwe updates hoopt DJI deze mensen tegemoet te komen.

Naast deze softwareupdates komt er voor de Inspire 1 ook een handheld camera mount beschikbaar, zodat je op de grond dankzij de gimbal dezelfde stabiele beelden kunt maken als vanuit de lucht. Voor ontwikkelaars stelt DJI bovendien een SDK beschikbaar zodat ook derden applicaties kunnen gaan maken voor de Inspire 1.

Inspire 1 handheld camera mount
Inspire 1 handheld camera mount

Inspire 1
De DJI Inspire 1 werd een klein half jaar geleden gelanceerd. Het was de eerste ready to fly cameradrone ter wereld die beelden op kan nemen in 4K resolutie. Bovendien kan de Inspire 1 geleverd worden met een dual remote, zodat de camera bediend kan worden door een tweede persoon. Daarnaast biedt de Inspire 1 betere vliegeigenschappen dan bijvoorbeeld de Phantom.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier