Drone legt rellen Baltimore vanuit de lucht vast

Afgelopen nacht was er sprake van heftige rellen in de Amerikaanse stad Baltimore. Een drone maakte onderstaande beelden van de oproer. Onder andere is te zien hoe een legertje politieagenten door betogers met stenen worden bekogeld.

Aanleiding voor de rellen is de begrafenis van Freddy Gray, een zwarte Amerikaan. Gray stierf na een arrestatie aan zijn verwondingen. Onduidelijk is nog wat de omstandigheden waren toen Gray deze verwondingen opliep. Inmiddels is in Baltimore de noodtoestand uitgeroepen om verdere rellen te voorkomen.

De beelden werden opgenomen met een DJI Phantom met GoPro camera. De video toont ook de journalistieke mogelijkheden van drones aan; vanuit de lucht kunnen verslaggevers een goed overzicht geven van bijvoorbeeld demonstraties en rellen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier