Beheerders Golden Gate Bridge zijn drones beu

Het is één van de meest iconische bouwwerken van Californië en misschien wel van Amerika: de Golden Gate Bridge bij San Francisco, die met haar kenmerkende oranje kleur en hoogte van ruim 200 meter bijzonder opvalt in het landschap. De brug oefent begrijpelijkerwijs al sinds vele decennia een grote aantrekkingskracht uit op fotografen van over de hele wereld. De brug is dan ook vanuit zowat elke denkbare hoek vastgelegd op de gevoelige plaat. En nu dat drones steeds populairder worden wordt de brug ook steeds vaker vanuit de lucht gefotografeerd en gefilmd.

Risico voor de veiligheid

De beheerders van de brug hebben het echter helemaal gehad met de vliegende camera’s. Volgens woordvoerder Denis Mulligan vormen drones een risico voor de veiligheid, doordat er vaak gevlogen wordt op plekken waar het publiek niet mag komen. Sinds de aanslagen van 11 september 2001 is de brug aangemerkt als mogelijk doelwit van terroristen en sindsdien zijn delen van de brug afgesloten voor pottenkijkers.

Daar komt bij dat er onlangs een drone gecrasht is op het wegdek, dus volgens Mulligan is ook de verkeersveiligheid in het geding. De brugbeheerder roept daarom de hulp in van senator Dianne Feinstein. Die moet uitzoeken of het mogelijk is om dronepiloten die hun toestel laten vliegen boven verboden gebied op de bon te slingeren. “Momenteel kunnen we alleen iemand beboeten als die over een hek klimt en foto’s neemt. Maar als je met een drone over het hek vliegt dan kunnen we niets uitrichten”, aldus de brugbeheerder.

Niet anti-drone

Overigens is Mulligan niet helemaal anti-drone: “Deze technologie is fenomenaal. Zo kunnen drones ons prima helpen om delen van de brug te inspecteren waar we normaal gesproken moeilijk bij komen. We willen alleen dat er wat regels komen.”

(bron: Marinij.com)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier