Is het een quadcopter? Is het een vliegtuig? Nee, het is Vertex!

Op Kickstarter is een campagne verschenen voor een wel heel bijzondere drone: de Vertex Hybrid UAV. De drone kenmerkt zich doordat deze kan opstijgen als multicopter en eenmaal in de lucht als vliegtuig verder kan vliegen. Voorzien van een camera zou de drone zich moeten lenen voor het maken van mooie aerial video’s waarbij flinke afstanden kunnen worden afgelegd.

Vertex drone

De Vertex zou beschikbaar moeten komen in verschillende configuraties. De ‘high endurance’ versie (met grote vleugels en twee accu’s aan boord) zou tot zeventig minuten in de lucht moeten kunnen blijven, een heel verschil met de 15-25 minuten die je maximaal met een gemiddelde quadcopter in de lucht kunt blijven. In dit tijd zou de drone meer dan veertig kilometer kunnen afleggen.

Vertex - prestaties

Of de Vertex drone dat allemaal waar kan maken is natuurlijk nog de vraag. De praktijk leert dat hybride drones in de praktijk lastig stabiel te krijgen zijn; vraag maar aan Google, die de plannen voor een fixed wing drone in de ijskast hebben gezet. Maar wellicht heeft ComQuest Ventures – het team achter de Vertex – wel een paar oplossingen achter de hand en slagen ze erin om de hybride drone tot een succes te maken.

Vooralsnog moet ComQuest er eerst in slagen om 200.000 dollar op te halen. Momenteel is er nog maar 7.000 dollar opgehaald, maar de campagne loopt nog 23 dagen. Wil je een ready to fly versie van de Vertex pre-orderen, dan ben je een kleine 1.200 dollar kwijt. Die zou dan in november geleverd moeten worden.

https://www.youtube.com/watch?v=vNFmoqj1wVA

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier