Drone ZDF zorgt voor paniek in Berlijn

Een cameradrone van de Duitse tv-zender ZDF heeft in Berlijn tot veel opschudding geleid. Volgens de Hamburger Morgenpost werden politie en brandweer opgetrommeld nadat de drone tot paniek had geleid bij een vluchtelingenopvangcentrum.

ZDF was met de drone opnamen aan het maken van het opvangcentrum. Een Pakistaan die in zijn thuisland drone-aanvallen had meegemaakt schrok dusdanig van de drone dat hij een zenuwinzinking kreeg. Volgens een woordvoerder van het opvangcentrum hing de drone voor de ramen en raakten naast de Pakistaan ook andere asielzoekers in paniek.

Volgens de ZDF heeft drone nooit binnen een straal van honderd meter rondom het opvangcentrum gevlogen. De leiding van het opvangcentrum noemt de actie van de zender echter ‘onverantwoordelijk’.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. In het najaar van 2018 was Wiebe als coach&jurylid verbonden aan het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.