Nieuws

Paus krijgt drone van scholieren

Er zijn vele manieren om dichterbij onze lieve heer te komen, en één ervan is door een drone de lucht in te sturen. Dat moeten de scholieren van de Jezuïetenschool in Rome gedacht hebben toen zij een drone cadeau gaven aan paus Franciscus.

Volgens de scholieren vormt de drone een perfect cadeau voor de geestelijk leider van de Katholieke kerk. Er zijn immers tal van vreedzame toepassingen denkbaar waarbij drones ingezet kunnen worden, zoals het verlenen van hulp bij de ramp in Nepal.

De quadcopter die de paus kreeg aangeboden is niet zomaar een drone. Het apparaat heeft de kleuren van de vlag van het Vaticaan (geel en wit) en draagt bovendien het pauselijk embleem. Of de paus daadwerkelijk gaat vliegen met de drone is nog maar de vraag, maar hij leek erg verheugd met het geschenk.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier