Nieuws

Delftse studenten proberen wereldrecord drone vliegen te vestigen

De Nederlandse studievereniging VSV van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaartechniek van de Technische Universiteit Delft bestaat precies zeventig jaar. Om dat feit te vieren heeft de VSV een recordpoging ‘meeste drones tegelijkertijd in de lucht’ ondernomen. In totaal stegen er 170 drones tegelijkertijd op.

Volgens Anouk Scholtens van de organisatie kon er helaas niemand van Guinness World Records aanwezig zijn, maar videobeelden moeten voldoende bewijs leveren dat er op 1 mei inderdaad 170 onbemande luchtvaartuigjes gelijktijdig in de lucht hingen.

Het kan bijna niet anders dan dat de recordpoging geslaagd is. Scholtens: “Er zijn wel video’s op het internet van soortgelijke pogingen, maar daar gaan er maar zo’n veertig drones tegelijkertijd de lucht in.”

De organisatie had geluk met het mooie en redelijk windstille weer. De studenten die deelnamen aan de recordpoging mochten hun drone na afloop bij naar huis nemen.

Recordpoging studievereniging VSV
Bron: TU Delft
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier