Amerikaanse toerist met drone opgepakt bij Windsor Castle

Een Amerikaan die met zijn drone mooie filmbeelden wilde maken van Windsor Castle heeft voor enige consternatie gezorgd doordat hij het kasteel veel te dicht naderde. Op het moment dat de man werd aangehouden was hij al tien minuten aan het vliegen. Op het moment van het incident was de Britse koningin Elizabeth II aanwezig in de residentie.

Het incident vond eind april plaats, maar werd gisteren pas door de politie naar buiten gebracht. Volgens een getuige van de aanhouding had de toerist geen kwaad in de zin en wilde hij een mooie filmpje maken voor op zijn YouTube-kanaal. “De drone was erg groot, iets van een meter lang.” De man werd na verhoor zonder bekeuring heengezonden door de politie.

Volgens de Britse regelgeving is het niet toegestaan om met een onbemand luchtvaartuig te vliegen binnen een straal van 50 meter rond gebouwen of bruggen. Daarnaast moet men minimaal horizontaal 150 meter afstand houden van bevolkt gebied.

Het incident staat niet op zichzelf. Eind maart nog moest een 42-jarige inwoner van Nottingham zich voor de rechter verantwoorden voor het maken van zeventien illegale dronevluchten boven bekende Britse gebouwen, waaronder de Houses of Parliament in Londen en het Queen Victoria memorial bij Buckingham Palace.

Windsor Castle

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier