Productnieuws

Wallet Drone: ’s werelds kleinste quadcopter

Sinds een paar dagen kun je op Indiegogo terecht om je in te schrijven op de Wallet Drone, volgens de makers de kleinste quadcopter ter wereld. En die claim zou zo maar eens kunnen kloppen als je de campagnefoto’s bekijkt: de Wallet Drone dankt zijn naam aan het feit dat je de drone inclusief controller in je achterzak kunt meenemen.

Van micro tot nano

De drone wordt ontwikkeld door Axis Drones, geen onbekende naam op het gebied van microdrones. Het bedrijf bracht eerder de Nano Drone op de markt. Maar de Wallet Drone is toch weer een stuk kleiner, het quadcoptertje meet slechts 4×4 centimeter en is nog geen 2 centimeter hoog. Een libelle is nog groter. Het apparaatje moet zo’n 5 tot 7 minuten kunnen vliegen op één acculading en wordt opgeladen via de controller die meteen als docking station fungeert.

Wallet Drone docking station

Ondanks het kleine formaat is de drone uitgerust met een zes-assige gyroscoop, zodat de quadcopter stabiel in de lucht kan blijven hangen. Je kunt drie verschillende niveaus van snelheid selecteren zodat zowel beginners als gevorderde piloten lol zullen beleven aan de nanodrone. Het is zelfs mogelijk om stunts uit te halen zoals flips&rolls.

Vliegskills verbeteren

De Wallet Drone lijkt met name geschikt om je vliegskills met kleine drones te verbeteren. Fotograferen of filmen vanuit de lucht is er niet bij. Ben je daarin geïnteresseerd, dan is de Zano Drone wellicht iets voor jou. Voor het geld hoef je de Wallet Drone in ieder geval niet te laten liggen: early birds betalen slechts 35 dollar om te zijner tijd een exemplaar van de microdrone toegestuurd te krijgen. Helaas komt daar voor bestellingen uit Nederland wel $25 aan verzendkosten bij.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier