Sky-Futures krijgt grootste drone-investering ooit in Europa

Het Britse bedrijf Sky-Futures heeft een investering binnengehaald van 2,5 miljoen Britse pond (ca. 3,5 miljoen Euro). Dat is de grootste investering in een drone-dienstverlener tot nu toe in Europa. Het bedrijf biedt inspectiediensten aan voor de olie- en gasindustrie en is momenteel actief in het Noordzeegebied, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Noord-Afrika.

De investering van MMC Ventures volgt op een jaar waarin het bedrijf haar omzet met maar liefst 700% zag stijgen. Sky-Futures maakt gebruik van drones om installaties in de petrochemische industrie te inspecteren. De high res videobeelden, foto’s en thermische data worden via een eigen platform verwerkt en in de vorm van technische rapportages aan de klant geleverd.

Het bedrijf werd opgericht in 2009. Sindsdien zijn er kantoren geopend in de VS., Maleisië, en Schotland. Het bedrijf is één van de eerste commerciële drone-operators die in de V.S. mogen vliegen en sinds januari dit jaar beschikt het bedrijf ook over een Britse ontheffing.

Volgens een vertegenwoordiger van het investeringsfonds dat een belang heeft genomen in Sky-Futures is de drone-industrie bijzonder spannend, vooral nu er globale dienstverleners opstaan die business maken van dienstverlening op basis van UAVs. “De dienstverlening van Sky-Futures zorgt ervoor dat inspecties, goedkoper, veiliger en completer kunnen verlopen. Dat is een game changer voor de sector.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier