Productnieuws

Lily Camera: de ultieme selfie drone

We hebben de afgelopen maanden al heel wat follow-me drones voorbij zien komen, waaronder de HEXO+, Airdog, de Iris+ en Solo van 3D Robotics en niet te vergeten de kleine Zano drone. De Lily Camera is echter een volgende stap in de evolutie van selfie drones: de drone vliegt achter je aan en de camera blijft ondertussen gefocust op het gezicht van de gebruiker, waardoor je tijdens actiemomenten goed in beeld bent.

Lily Camera drone

De Lily Camera wordt bewust geen ‘drone’ genoemd. Jawel, het is een quadcopter en zal dus door de meeste mensen als drone worden bestempeld, maar het is toch echt een vliegende camera, aldus de initiatiefnemer van het apparaat. Het doel van de Lily is om foto’s en video’s te maken van de eigenaar, niets meer in niets minder. Als ware het een aangelijnde hond volgt de Lily Camera de gebruiker, dankzij een speciale armband die continue de locatie van de gebruiker doorgeeft aan de drone. Het apparaat blijft daardoor steeds op precies dezelfde afstand van de gebruiker, ook als deze zich verplaatst. Daarnaast beschikt de Lily Camera over face recognition, waardoor het apparaat er voor kan zorgen dat je optimaal in beeld blijft tijdens het maken van foto’s of video’s.

Lily Camera

De bediening is beperkt tot vier functies: verder weg of dichterbij, en linksom of rechtsom draaien. Welke kant je de Lily Camera ook opstuurt, het apparaat zal altijd trachten om jou in beeld te houden. Daarmee is Lily eigenlijk de ultieme selfie drone, die er puur en alleen op gericht is om jou – de eigenaar – in beeld te krijgen. Daarbij staat gebruiksgemak voorop: je gooit het apparaat in de lucht en Lily doet de rest. Geen gehannes met remote controls of smartphone apps dus.

De drone is eerst en vooral bedoeld voor de actievelingen onder ons, want het maken van coole actievideo’s van een mountainbikerit of skiafdaling is natuurlijk de eerste toepassing die in je opkomt. Doordat de Lily waterproof wordt uitgevoerd is de drone ook geschikt om actievideo’s te maken van watersporters zoals kanoërs en surfers. Lily is dus eigenlijk een soort omgekeerde GoPro: je filmt niet meer wat jij beleeft, maar je filmt hoe jij de actie beleeft.

Lily camera met controller

Natuurlijk zijn er nog wel wat beperkingen. Net zoals de meeste drones van deze omvang kan de Lily maximaal een minuut of twintig in de lucht blijven op één acculading. Daarnaast beschikt de Lily niet over obstakeldetectie. Je moet dus flink wat ruimte om je heen hebben tijdens het maken van actieshots. Als dat geen probleem voor je is dan kun je de Lily Camera voor een kleine 500 dollar pre-orderen. Uiteindelijk gaat de vliegende actioncam $899 kosten.

Het wachten is nu op het eerste verbod op selfie drones, nu dat selfie sticks op steeds meer plekken geweigerd worden…

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Lily Camera: de ultieme selfie drone

  • hallo

    wanneer is die te koop en waar kan je die kopen en hoeveel

    gr patrick

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier