BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Ministeries om de tafel met belanghebbenden drone-industrie

De ministeries van Veiligheid en Justitie, Infrastructuur & Milieu en Economische Zaken organiseren binnenkort een werkconferentie waarin de voorgenomen nieuwe regelgeving voor drones centraal staat. Belanghebbenden zijn van harte uitgenodigd om hun standpunten te komen toelichten.

Doel van de werkconferentie is om de contouren van het nieuwe kabinetsbeleid ten aanzien van civiele drones toe te lichten en samen met inbreng van publieke, private partijen en wetenschap nader uit te werken. Het voornemen is om per 1 oktober een nieuwe categorie ‘mini drones’ in te voeren waarmee zowel hobbymatig als voor professionele doeleinden gevlogen mag worden. De vraag is nu onder welke randvoorwaarden dit beleidsvoornemen uitgevoerd kan worden.

Tijdens de werkconferentie zullen zowel de kansen als de risico’s van het gebruik van drones aan bod komen. Ook wordt ingegaan op technische ontwikkelingen en ontwikkelingen in de (inter)nationale regelgeving. Bovendien zal aandacht worden besteed aan een verdere vormgeving van het publiek-private overleg op het terrein van drones.

De deelname is beperkt tot maximaal 150 deelnemers. De werkconferentie vindt plaats op donderdag 28 mei 2015 van 9.30-16.30. Aanmelden kan via de website van The Hague Security Delta.

One Response

Leave a Reply

Beleef de PowerEgg op Bright Day
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.