Ministeries om de tafel met belanghebbenden drone-industrie

De ministeries van Veiligheid en Justitie, Infrastructuur & Milieu en Economische Zaken organiseren binnenkort een werkconferentie waarin de voorgenomen nieuwe regelgeving voor drones centraal staat. Belanghebbenden zijn van harte uitgenodigd om hun standpunten te komen toelichten.

Doel van de werkconferentie is om de contouren van het nieuwe kabinetsbeleid ten aanzien van civiele drones toe te lichten en samen met inbreng van publieke, private partijen en wetenschap nader uit te werken. Het voornemen is om per 1 oktober een nieuwe categorie ‘mini drones’ in te voeren waarmee zowel hobbymatig als voor professionele doeleinden gevlogen mag worden. De vraag is nu onder welke randvoorwaarden dit beleidsvoornemen uitgevoerd kan worden.

Tijdens de werkconferentie zullen zowel de kansen als de risico’s van het gebruik van drones aan bod komen. Ook wordt ingegaan op technische ontwikkelingen en ontwikkelingen in de (inter)nationale regelgeving. Bovendien zal aandacht worden besteed aan een verdere vormgeving van het publiek-private overleg op het terrein van drones.

De deelname is beperkt tot maximaal 150 deelnemers. De werkconferentie vindt plaats op donderdag 28 mei 2015 van 9.30-16.30. Aanmelden kan via de website van The Hague Security Delta.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Ministeries om de tafel met belanghebbenden drone-industrie

  • 15 mei 2015 om 14:39
    Permalink

    Goede tip! De werkconferentie lijkt op het eerste gezicht vooral gericht op bestaande organisaties, zoals Darpas (commerciële drone organisaties) en KNVVL (modelvliegen en andere luchtsporten). Amateur- of recreatieve dronevliegers zijn nog niet georganiseerd in een (belangen)vereniging. Toch is het belangrijk om ook onze stem te laten horen! Heb je een duidelijke mening over de nieuwe plannen, aarzel dan niet om je in te schrijven voor de conferentie. Kun of wil je niet naar Den Haag komen, reageer dan in ieder geval op de internetconsultatie. Zorg dat we kunnen blijven vliegen, op een verantwoorde manier, maar wel hoger en verder dan in het huidige voorstel!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier