Weer drone-incident bij Witte Huis

Presidentiële beveiligingsmedewerkers hebben een man opgepakt die met een Parrot Bebop drone aan het vliegen was nabij het Witte Huis. Onduidelijk is of de man kwade bedoelingen had of gewoon luchtfoto’s wilde maken. Het Witte Huis werd kort afgesloten totdat duidelijk was dat er geen gevaar was.

Het incident komt nog geen vier maanden nadat het Witte Huis voor de eerste keer in staat van alarm was nadat er een drone was geland op het gazon binnen de hekken van het terrein. Die bleek achteraf per ongeluk daar geland te zijn nadat de eigenaar in een dronken bui de controle over het apparaat was kwijtgeraakt.

Dronemaker DJI kondigde na dat incident aan een no-fly zone met een straal van 25 kilometer rondom het centrum van Washington, D.C. in haar drones te programmeren. De Bebop Drone van Parrot is echter niet voorzien van zo’n ingebouwde database met no-fly zones.

Parrot Bebop drone bij Witte Huis

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier