Regelgeving

Drones verboden boven Pinkpop 2015

De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft een ’tijdelijk gebied met beperkingen’ aangewezen voor een gebied nabij Landgraaf. De maatregel is bedoeld om het reguliere luchtverkeer te beschermen tijdens de 46e editie van Pinkpop.

De tijdelijke sluiting van het luchtruim onder 610 meter gaat in op donderdag 11 juni en eindigt op maandag 15 juni. Een uitzondering wordt gemaakt voor bijzondere vluchten zoals zoek- en reddingsacties en voor spoedeisende medische vluchten.

De maatregel is met name bedoeld om sportvliegtuigjes te weren, die normaal gesproken massaal op het evenement afkomen. Het verbod treft echter ook dronepiloten die van plan waren om beelden te maken van het festival. Sowieso is het niet toegestaan om met een drone boven mensenmenigten te vliegen, maar de sluiting van het luchtruim betekent dus dat je ook niet net naast het festivalterrein mag opstijgen om vanuit de lucht foto’s of filmbeelden te maken.

Sluiting luchtruim Pinkpop

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier