Nieuws

Hoogwerker haalt drone van Scheveningse watertoren

In de regio Den Haag moest de hoogwerker van de brandweer er vandaag aan te pas komen om een quadcopter van het dak van een watertoren te vissen. De drone was een paar dagen geleden per ongeluk op het dak geland, op een plek waar men niet eenvoudig bij kan komen.

De watertoren van Dunea aan de Pompstationweg is een markant gebouw, wat waarschijnlijk de reden is dat Bas Bogers – de eigenaar van de cameradrone – in de buurt aan het vliegen was. Er ging echter iets mis waardoor de drone precies op het dak terecht kwam.

Bas plaatste vervolgens een oproepje op dronegevonden.nl“Tijdens het vliegen en filmen met mijn drone, DJI quadcopter inclusief gopro 3 boven de Scheveningse watertoren ging er iets mis en belande mijn drone op het dak van de watertoren. Dunea, eigenaar van de watertoren is hier van op de hoogte. Ze waren erg vriendelijk en behulpzaam maar de drone ligt op een plek waar men niet kan komen. Hoop dat een flinke storm de drone naar beneden blaast en dat ik dan zo in ieder geval de camera weer terug kan krijgen. Als de dan misschien eerlijke vinder mee werkt.”

Aanvankelijk kon de beheerder van de watertoren dus weinig voor de onfortuinlijke dronepiloot doen, maar aangezien de drone bij wind mogelijk een gevaar opleverde voor voorbijgangers werd besloten om de drone door brandweer Haaglanden te laten weghalen.

Door de hoogte van bijna 50 meter volstond het echter niet om de normale hoogwerker in te schakelen en moest er een extra flink exemplaar aanrukken. Uiteindelijk kon de eigenaar de drone, die op het eerste gezicht onbeschadigd lijkt, weer in ontvangst nemen.

Zoals we al eerder schreven op Dronewatch is het redden van drones uit bomen en van gebouwen geen kerntaak van de brandweer, behalve als deze een gevaar vormen voor bijvoorbeeld voorbijgangers.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Hoogwerker haalt drone van Scheveningse watertoren

  • En…..draait hij op voor de kosten? Lijkt me logisch!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier