Stadsbestuur Tokyo weert drones uit parken

Het stadsbestuur van Tokyo heeft een verbod ingesteld op het gebruik van drones in de 81 stadsparken die de Japanse metropool rijk is. Het verbod volgt op een incident waarbij een drone met licht-radioactief materiaal op het dak van het kantoor van de Japanse premier landde.

Als gevolg van de maatregel mogen drones niet meer worden meegenomen naar parken en tuinen. Volgens een vertegenwoordiger is het verbod ingesteld omdat drones een gevaar zouden kunnen vormen voor andere parkbezoekers. Het verbod wordt kenbaar gemaakt middels bordjes bij de ingangen van elk park.

De boete op het toch meenemen of gebruiken van een drone kan oplopen tot 50.000 yen (ca. 350 euro). Nieuwe wetgeving moet ervoor zorgen dat het vliegen nabij gevoelige locaties verder aan banden wordt gelegd. Ook denkt de Japanse overheid aan een verplichte registratie van dronepiloten.

Yoyogipark is het grootste park in Tokyo. CC-BY Shinjiro
Yoyogi Park, het grootste stadspark van Tokyo, nu verboden terrein voor dronevliegers. CC-BY Shinjiro
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier