Video

Vermiste DJI Phantom na drie maanden onder de sneeuw werkend teruggevonden

Een wandelaar die de bergen in de buurt van Las Vegas aan het verkennen was heeft onlangs een DJI Phantom gevonden die daar drie maanden eerder in besneeuwd terrein neergestort was. De quadcopter verkeerde in een opmerkelijk goede staat en bleek, nadat deze was terugbezorgd bij de verraste eigenaar, nog steeds te werken.

Wat er drie maanden geleden precies mis ging is niet precies duidelijk, maar de DJI Phantom 2 uitgerust met GoPro camera raakte tijdens een doodgewone vlucht plots onbestuurbaar en begon te dalen zonder de piloot ook maar iets kon doen. Een pijnlijke crash was het gevolg, maar een zoektocht in de sneeuw leverde niets op.

Nadat de drone in de lente teruggevonden was door de wandelaar bleek dat deze slechts licht beschadigd was, slechts één propeller was kapot. Nadat er een opgeladen batterij in de Phantom werd gestopt startte deze normaal op en ook de gimbal werkte prima. En eenmaal uitgerust met nieuwe propellers vliegt de Phantom weer als vanouds.

That Drone Show maakte een leuk item over de miraculeuze wederopstanding van de DJI Phantom 2:

Het is overigens niet aan te raden om een drone-accu die vochtig is geweest of ondergedompeld is in water nog te gebruiken. Het risico bestaat op kortsluiting met mogelijk een explosie tot gevolg.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier