Productnieuws

Nederlandse doe-het-zelver bouwt supergoedkope drone van LEGO

LEGO DIY drone Weseley

Het is niet de eerste drone die van LEGO is gemaakt, maar wel de goedkoopste: de cheap flying Lego quadcopter van de 26-jarige Weseley. Op Instructables legt hij uit hoe je met een eenvoudig frame van LEGO-onderdelen en wat motortjes en elektronica van een Chinese leverancier zo je eigen microdrone in elkaar zet.

De reden dat Weseley koos voor LEGO is het eenvoudige feit dat de balkjes voorzien zijn van gaatjes. Op die manier kun je eenvoudig met tiewraps alle benodigde onderdelen aan het frame bevestigen. De onderdelen zijn eigenlijk bedoeld voor de Hubsan X4, een populaire minicopter. Deze onderdelen worden geleverd door Banggood.

Naast de LEGO-onderdelen (je kunt natuurlijk zelf variaties maken op het frame, zolang het maar niet te zwaar wordt) heb je een flight controller, motortjes, propellers, een accu+lader en een remote control nodig. Voor de assemblage dien je verder te beschikken over tiewraps, een soldeerbout, wat elastiek en dubbelzijdige tape.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier