ProProductnieuws

Waterstof-quadcopter kan tot vier uur in de lucht blijven

Eén van de grootste beperkingen van de huidige generatie multirotors is de redelijk beperkte vliegtijd. Veel meer dan 20 minuten vliegen op een acculading zit er bij de meeste modellen niet in. Dat is een serieuze beperking voor bijvoorbeeld bedrijven die inspecties willen uitvoeren met drones.

Het Singaporese bedrijf Horizon Unmanned Systems (HUS) zegt een oplossing te hebben in de vorm van een quadcopter die vliegt op waterstof. Hun Hycopter drone werkt op een lichtgewicht brandstofcel die tot vier uur vliegtijd achtereen moet garanderen. Dit gaat omlaag naar zo’n 2,5 uur als de drone wordt uitgerust met een ruime kilo aan payload: nog altijd zeer indrukwekkend te noemen.

Hycopter

De Hycopter maakt slim gebruik van de holle ruimte in het frame van de drone: hierin wordt het benodigde waterstofgas opgeslagen. HUS ziet dan ook voornamelijk toepassingen voor zich op het gebied van inspectie, mapping en surveillance. Het prototype van de drone is door de flinke afmetingen van het frame niet bepaald portable te noemen, denk dus niet dat je de Hycopter makkelijk in een backpack meeneemt.

Hycopter specs

De drone werd getoond tijdens Unmanned Systems 2015, ’s wereld grootste vakbeurs gewijd aan onbemande systemen waaronder drones.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier