Winactie

DJI Phantom 3 winactie: de winnaar is bekend!

Uitslag DJI Phantom 3 winactie

Afgelopen week verscheen er op Dronewatch een review van de Phantom 3 Professional, de nieuwste 4K cameradrone van DJI. We mochten van Digitech Electronics een fonkelnieuw exemplaar van deze quadcopter weggeven, en tegelijk met de review organiseerden we een winactie. Die was een groot succes en ruim 300 mensen deden mee. Hierbij maken we de winnaar bekend.

Vraag over maximale vlieghoogte bleek instinker
Om mee te kunnen doen moest men eerst drie vragen beantwoorden. Dat de DJI Phantom 3 Professional in maximaal ultra-HD resolutie – ook wel aangeduid als 4K – kan filmen hadden de meesten wel goed. Ook het feit dat ‘RTH’ voor Return To Home staat was bij het merendeel van de deelnemers bekend.

Maar de vraag naar de maximum vlieghoogte per 1 juli 2015 bleek een instinker: die is namelijk 120 meter, dus geen 300 meter zoals nu nog het geval is, en ook geen plafond van 50 meter zoals deze wellicht per 1 oktober wordt ingevoerd. Maar liefst 86 deelnemers gaven een verkeerd antwoord op deze vraag. (Het juiste antwoord was overigens al die tijd te vinden op onze pagina over regelgeving.)

Originele reden om te winnen
Naast deze drie vragen werd iedere deelnemer gevraagd om een originele reden te noemen waarom juist hij of zij de drone zou moeten winnen. Dat hebben we geweten: talloze reacties stroomden binnen, de één nog grappiger, creatiever of aangrijpender dan de ander. Maar er kan maar één iemand de winnaar zijn en dat is Stefan Hellings uit België. Niet alleen had hij alledrie de antwoorden goed, maar we vonden zijn reactie ook uiterst vermakelijk en van veel enthousiasme getuigen:

“Ik zou hem 2x per dag uitlaten, veel frisse lucht geven, en elke dag de propellertjes poetsen. Ik zou er verstoppertje mee gaan spelen en hem stiekem laten winnen. Ik zou er de wijde wereld mee rond trekken. Ik zou hem aan de leiband hangen wanneer we buiten zijn en los laten in het park. Als hij dan toch weg vliegt dan zou ik hem overal gaan zoeken tot ik hem gevonden heb en dan stevig vast pakken. Ik zou vooral veel plezier maken met hem… En als ik hem niet zou winnen dan hoop ik dat ‘Tommeke’ (zo heb ik hem ondertussen al genoemd) een goed baasje zal krijgen.”

Stefan, gefeliciteerd, Tommeke komt naar jou toegevlogen! Of misschien nog beter: kom hem bij ons ophalen, dan krijg je gelijk uitleg en een privécursus van Wiebe de Jager, oprichter van Dronewatch en auteur van het boek ‘Dronefotografie‘ dat binnenkort verschijnt.

Twee troostprijzen
We kunnen ons voorstellen dat er nu een dikke driehonderd mensen teleurgesteld dit bericht zitten te lezen. Als kleine pleister op de wonde hebben we daarom besloten om op de valreep twee troostprijzen ter beschikking te stellen.

Troostprijs 1: Handboek dronefotografie
Het boek ‘Focus op fotografie: Dronefotografie‘ helpt de beginnende dronefotograaf op weg naar het maken van mooie luchtfoto’s. Van aanschaf tot regelgeving, van vliegvaardigheid tot luchtfotografie: alle aspecten van het drone vliegen komen aan bod. Het boek kost € 24,50 en verschijnt binnenkort.

9789059408357-FoF-Dronefotografie-2

Het boek gaat naar Sander van Schie, die binnenkort een lange reis gaat maken door het noorden van Europa:

“Ik zou hem supergraag willen winnen, want deze zomer maken we een roadtrip door Zweden, Finland & Noorwegen. Naar de Noordkaap, langs de Lofoton, de prachtige ruige kusten, hoge bergen schitterende meren… Kortom, een prachtige tocht die het verdiend om in 4K vanuit de lucht te worden vastgelegd :)!!”

Sander, we hopen dat jij met de tips uit dit boek toch mooie foto’s kunt maken tijdens deze geweldige reis. Want zelfs als je geen drone hebt inspireert het boek om de natuur in te gaan en mooie plekken op te zoeken.

Troostprijs 2: Dronewatch ‘Drone Pilot’ T-shirt
Het meest unieke Drone Pilot T-shirt in Nederland is natuurlijk afkomstig van Dronewatch! Niet alleen laat je met dit T-shirt zien dat je een geweldige hobby hebt, het T-shirt helpt ook om nieuwsgierige omstanders even zoet te houden zodat jij je optimaal kunt concentreren op de vlucht.

Dronewatch T-shirt

Het T-shirt gaat naar Christha Paassen. Zij schreef:

“Ik zou hem heel graag willen winnen… Voor me vriend! We gaan altijd samen op pad om unieke dingen op te zoeken die we dan filmen/fotograferen met de drone. Hij heeft de voorganger, maar met de verbeteringen van d’r DJIP3 ga ik hem vast heel blij maken als verjaardags cadeautje 26 mei.”

Helaas, Christha, het cadeau voor je vriend wordt dus geen drone, maar wel een fantastisch T-shirt dat hij aan kan trekken als hij er met zijn huidige Phantom op uit gaat om te vliegen!

Mede namens Digitech Electronics willen we iedereen die meedeed aan onze winactie van harte bedanken. We nemen snel persoonlijk contact op met de winnaars. In de toekomst komen er vast nog meer winacties aan, dus meld je vooral aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Twitter om geen enkele actie te missen!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “DJI Phantom 3 winactie: de winnaar is bekend!

 • Hallo Stephan

  Fijn dat Tommeke zo’n baasje krijgt, weet zeker dat hij goed naar jou zal luisteren. Korte puppy cursus is misschien wel op ze’n plaats, en die mag je dan ook gratis bij ons volgen. Daarnaast kunnen we je natuurlijk ook nog het een en ander uiteggen over de anaTommy, van het beestje. Echter wees er zuinig op, en hoop dat je nog lang zen baasje mag blijven, en hem niet direct naar het asiel brengt voor Tommy_4 wink-emoticon
  Groetjes,
  Roger Borre
  ( Dronexpert.nl )

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier