BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Terugkijken: NOS item over akkerinspecties met drones

Steeds meer boeren gebruik drones om hun akkers te inspecteren, ondanks de strenge regelgeving die operators “grijze haren bezorgt”. Maar de voordelen zijn evident: vanuit de lucht kan tot op de vierkante meter nauwkeurig in kaart gebracht worden hoe de gewassen erbij staan en waar er eventueel bijgemest moet worden. “Dat kan honderden euro’s per hectare opleveren.”

In het acht uur journaal van 23 mei besteedde de NOS aandacht aan het gebruik van drones in de agrarische sector. Iets wat volgens boer Wim de Witte uit Steenbergen over een paar jaar volledig geaccepteerd zal zijn: “Ik denk dat deze vluchten binnen vijf jaar steeds normaler worden in de landbouw.” Je kunt het item hieronder terugkijken.

NOS item over agrarische drones

Dronefotografie (2016)

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.