Vliegveld Twente decor voor grootste Europese drone-event tot nu toe

Op 11, 12 en 13 maart 2016 vindt op voormalig vliegveld Twente de Drone Xpo plaats, het grootste Europese drone-event tot nu toe. In tegenstelling tot de TUS Expo eerder dit jaar in Den Haag is dit evenement meer gericht op het gewone publiek. “We gaan de drone-industrie breed neerzetten”, zegt medeorganisator Jan Wiersma van vliegend.nl.

Het event is een initiatief van Remco Kootstra en Lammert de Graaf van SkyDrone Nederland in samenwerking met Jan Wiersma van vliegend.nl. Met de beurs willen de organisatoren zowel professionals als hobbyisten aanspreken. De organisatie verwacht dat enkele grote namen uit de drone-industrie aanwezig zullen zijn, waaronder ImmersionRC, DJI en Parrot.

Op de beurs krijg je niet alleen een indruk van de innovaties die we de komende jaren kunnen verwachten op het gebied van drones, er zal ook volop ruimte zijn om bestaande producten uit te proberen. Daartoe wordt een speciale kooi neergezet waarin de onbemande luchtvaartuigen zonder gevaar voor het publiek gedemonstreerd kunnen worden. Ook zal er op het evenement een fpv drone race worden georganiseerd.

Over een week zal de organisatie meer details bekend maken met betrekking tot de invulling van het event. Tot die tijd moet je het doen met een aftelklok op www.thedronexpo.com en onderstaande teaser video. Je kunt voor updates ook terecht op de Drone Xpo Facebookpagina.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier