Nieuws

DJI organiseert FPV racing event in Oostenrijk

FPV racing is een snel opkomende tak van sport in de wereld van het dronevliegen. Uitgerust met een videobril voor de first person view sturen dronepiloten hun toestel zo snel mogelijk door een 3D parcours, iets wat een snel reactievermogen en uitstekende vliegskills vereist. Dronefabrikant DJI haakt in op de trend met een eerste FPV racing event in Spitzerberg, Oostenrijk.

Alhoewel multirotors zoals de Phantom en Inspire van DJI nou niet bepaald bedoeld zijn om mee te racen, ze kunnen dankzij hun ingebouwde camera en live videostream richting operator toch prima ingezet worden voor het afleggen van een 3D parcours waarbij behendigheid en reactiesnelheid voor het wedstrijdelement zorgen.

Het evenement dat door DJI wordt georganiseerd vindt plaats op 20-21 juni in Spitzerberg in Oostenrijk. Er is plek voor een paar honderd deelnemers, dus als je je vliegskills aan de wereld wilt laten zien is het zaak om je snel in te schrijven. Deze eerste race is bedoeld voor Phantompiloten, en er kunnen uiteenlopende DJI-producten gewonnen worden.

Aanmelden kan via de website van DJI.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier