Proto-X FPV: kleinste HD cameradrone van dit moment

Je kunt bij de meeste speelgoedwinkels tegenwoordig wel voor een paar tientjes van die ieniemienie quadcopters kopen. Leuk om mee te leren vliegen, maar filmen vanuit de lucht is er niet bij. Daar komt verandering in met de Proto-X FPV, de kleinste commercieel verkrijgbare quadcopter met HD camera van dit moment.

De quadcopter zelf heeft een diagonaal van nog geen twaalf centimeter (ongeveer net zo groot als de Hubsan X4 FPV). Ondanks dit kleine formaat is er voorzien in een 720p camera die live beelden doorstuurt naar de remote control. In deze controller is een display ingebouwd voor de first person view. De beelden worden ook opgeslagen op een intern geheugenkaartje zodat je later je vluchten nog eens terug kunt bekijken.

Het bereik van de remote control zou zo’n zeventig meter moeten bedragen. Dankzij de ingebouwde gyroscopen en bewegingssensoren zou de cameradrone redelijk eenvoudig te besturen zijn. De drone wordt compleet geleverd voor iets meer dan 200 dollar.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier